ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ειρήνη Μαρινάκου και ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης με απέκτησαν στις 29 Αυγούστου 1978. Γεννήθηκα στην Κόρινθο αλλά μεγάλωσα στο Βραχάτι Κορινθίας. Μαθήτευσα στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Βραχατίου Κορινθίας, όντας αριστούχος. Φοίτησα στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναπτύσσοντας παράλληλα, έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Το 2014 παντρεύτηκα με την Ιωάννα Μοίρα.

Από το 2007 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο και είμαι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον τομέα “Δίκαιο και Οικονομικά” του διιδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας. 

Σε όλη την πορεία του επαγγελματικού μου βίου αγωνίζομαι με πάθος για την προστασία των συμφερόντων των εντολέων μου ενάντια σε καταχρηστικές τραπεζικές πρακτικές και καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών. Έχω πετύχει την έκδοση πολλών πρωτοπόρων αποφάσεων, που αφορούν σε δικαστική ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων συμπολιτών μας, στην έγερση αγωγών για την αναγνώριση και κήρυξη της ακυρότητας καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, στην άσκηση ανακοπών για την αναγνώριση και κήρυξη της ακυρότητας εκτελεστών τίτλων και ιδίως διαταγών πληρωμής και στην άσκηση ανακοπών για την κήρυξη ακυρότητας κατασχέσεων και πλειστηριασμών.